Cosul dvs. este gol

Catalog
Branduri

Aparat pentru determinare duritate fructe legume

Marca: PCE-GROUP

 

Garantie: 12 luni

 

Pret cu TVA: 2499.00 Lei

Comanda acest produs

Aparat pentru determinare duritate fructe legume
Aparat pentru determinare duritate fructe legume
Comanda instant - Aparat pentru determinare duritate fructe legume

Email Telefon

Aparat pentru determinare duritate fructe legume

Penetrometrul PCE-PTR 200N

Este un dispozitiv portabil practic pentru controlul gradului de maturitate al diferitelor tipuri de fructe. Spre deosebire de un penetrometru analog, acest aparat digital oferă o precizie mai mare. Cu penetrometrul obțineți informații valoroase despre timpul optim de recoltare. În plus, calitatea în timpul depozitării, transportului și distribuției poate fi, de asemenea, monitorizată. Penetrometrul are o celulă de măsurare internă și este controlat de un microprocesor. Acest microprocesor permite citirea rapidă și precisă. Dispozitivul este prevăzut cu un dispozitiv de montare pentru un suport de testare și, dacă este prezent, poate fi montat pe acesta. Acest lucru minimizează erorile utilizatorului și permite măsurători în serie.

 

Când vorbim despre procesul de maturare în fructe, este necesar să se facă distincția între maturitatea fiziologică și maturitatea pentru distribuție. Maturitatea fiziologică se realizează numai în mediul natural de crestere și corespunde celui mai bun timp de recoltare pentru distribuirea acestui soi de fruct. Scadența timpului de distribuție este obținută mai târziu și indică cel mai bun timp pentru consum (dacă culoarea, gustul și fermitatea sunt ideale pentru utilizatorul final). Fructele dependente de climat ajung mai târziu la maturitate pentru distribuție, deoarece continuă să se coacă după recoltare. În timpul maturității, se constată o schimbare internă intensă în fructe. Această schimbare se reflectă în culoarea, forma și forța sa. Este necesar pentru evitarea erorilor si pierderilor prin depreciere, să se obțină valori obiective care să vă permită să urmăriți evoluția maturității. Deci, sunteți în stare să faceti măsuratori corecte, pentru cel mai bun timp de recoltare și pentru următoarele procese (de exemplu, pentru determinarea calității fructelor, valoarea pentru distribuția pieței sau pentru consumatorul final), în special pentru fructele dependente de climă. Măsurarea rezistenței sau a durității fructului cu penetrometrul vă oferă informații despre gradul de maturitate, motiv pentru care este cea mai răspândită metodă de control. Dar există și alte metode care sunt folosite, de exemplu, un refractometru digital. Refractometrele utilizează metoda colorimetrică sau măsoară conținutul de solide solubile în fructe (această metodă vă permite să determinați conținutul total de zahăr. Valoarea pentru distribuția pieței sau pentru utilizatorul final), în special pentru fructele dependente de climă.
Măsurată prin rezistența, penetrometrie, duritatea scade odată cu procesul de maturare, dar trebuie să tinem cont de condiții generale (tipul de fructe sau zona de cultivare) sau în condiții specifice (mărime, temperatură, etc.) Fermitatea fructelor devine mai mică, cu cat sunt mai mari și cu ct este mai mare temperatura.

Informații importante despre penetrometru

Penetrometrul PCE-PTR oferă pe afișaj forța în grame, care se aplica pe fructe. Pentru a obține forța exercitată în kg / cm2, este necesar să se cunoască diametrul vârfului de indentare selectat.

De exemplu, pentru o valoare specifică de 4.320 g măsurată cu penetrometrul, trebuie să calculați forța aplicată efectiv în funcție de vârful de penetrare. Această forță este egală cu valoarea în kg împărțită la suprafața selectată corespunzătoare vârfului de indentare:

-diametrul real al vârfului de tăiere (mm): 6, 8, 11.3
-suprafața reală a vârfului de tăiere (cm2): 0,28, 0,5, 1
-forța aplicată (kg / cm2): 15,43, 8,64, 4,32


Spre deosebire de penetrometrul analogic, acest penetrometru digital oferă o precizie mai mare și o rezoluție mai mare la măsurare. Capacitatea de a selecta un penetrant (cu trei diametre diferite) pentru penetrometria cu PCE-PTR 200N, vă economisește banii la achiziționarea de mai multe penetromettre analogice. Fiecare dispozitiv analog are doar o zonă specifică și vârful pentru un anumit tip de fructe, deci aveți nevoie de un dispozitiv pentru fiecare tip de fructe. Penetrometrul digital PCE-PTR 200N vă permite să efectuați diferite măsurători cu același dispozitiv. Trebuie doar să schimbi vârful.


Interval măsurare: 0 ... 200 N
Calibrare: 0,1 N
Calibrarea presiunii: 1 Mpa
Tensometrică: cu celula de incarcare integrata cu conexiunea M6
Interval de măsurare: 1 ... 100% din scala completă
Precizia de măsurare: ± 0,5%
Unități: N, kg, lb
Afișaj: LCD
Operare: +10 ... + 30 ° C
Umiditatea relativă: 15 ... 80%
Condițiile de lucru: Dispozitivul nu trebuie să fie amplasat în apropierea surselor de Vibrații sau a substanțelor corozive
Greutate:1 kg

1 x contor de forță (penetrometru) PCE-PTR 200N
1 x vârf de penetrare Ø 6 mm
1 x vârf de tăiere Ø 8 mm
1 x vârf de indentare Ø 11 mm
1 x adaptor cu cap plat
1 x adaptor cârlig
1 x adaptor pentru bile
1 x adaptor cap de daltă
1 x adaptor cu cap rotund
1 x extensie (65 mm)
1 x cablu USB
1 xfișă de alimentare
2 x inel de blocare
1 x dispozitiv
1 x software
1 x manual de utilizare

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Informatii
Curs valutar
Oferta speciala
Balanta farmaceutica ATZ1200

Garantie: 24 luni

 

Pret cu TVA: 1924.23 LeiPRODUSELE POT FI ACHIZIŢIONATE PRIN SEAP


           Balanţele furnizate de telecomed.ro şi etichetate CE+M, sunt METROLOGIZABILE şi conţin "Buletin de Verificare Metrologică Iniţială", inclus în pret, valabil 1 an de la data achiziţiei, conform legislaţiei. Pentru aparate de masura şi control ce nu includ în specificaţii "Certificat de Etalonare ISO", puteti solicita certificatul optional, contra cost. Sticlăria de laborator este confecţionată din sticlă borosilicată, rezistentă la temperaturi de circa 500 ⁰C. Porţelanul smălţuit rezistă la temperaturi de circa 1000 ⁰C iar porţelanul nesmălţuit rezistă până la 1350 ⁰C

Telecomed, aparatura de laborator, sticlarie de laborator, aparate de masura, materiale didactice

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.


telecomed.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.